Google Just Gave This Warning to 1 Million Android Users — Best Life

Indiferent de nivelul dumneavoastră de expertiză tehnică, utilizatorii de smartphone-uri sunt obișnuiți să descarce diferite aplicații pentru a efectua diferite sarcini. În cele mai multe cazuri, software-ul poate spori capacitățile dispozitivului dvs., permițându-vă să faceți totul, de la postare la rețelele sociale și organizarea rețetelor până la verificarea informațiilor meteo actualizate și evitarea blocajelor în trafic în timp ce faceți comisioane. Acest lucru a făcut ca piața să fie foarte aglomerată, Google Play Store oferind 3,48 milioane de aplicații și Apple App Store oferind 2,22 milioane de software disponibile pentru descărcare la începutul anului 2021, potrivit Statista. Și în ciuda gamei uriașe de produse disponibile, ambele companii fac tot posibilul pentru a se asigura că produsele și software-ul lor sunt sigure de utilizat. Dar acum, Google a emis un avertisment urgent care afectează peste 1 milion de utilizatori Android. Citiți mai departe pentru a afla dacă ați fost afectat de cele mai recente riscuri de securitate.

Citiți mai departe: Dacă aveți Android, vi se va interzice acest lucru, începând cu luna august.

Intel/Shutterstock

În ciuda eforturilor mari ale gigantului tehnologic, telefoanele Android nu au fost străine de noile amenințări de securitate în ultimele luni, în special în ceea ce privește descărcarea de aplicații sau software. Luna trecută, firma de securitate cibernetică Kaspersky a anunțat că a descoperit trei aplicații în Magazinul Google Play care conțineau un program troian de hacking cunoscut sub numele de „Jocker”. După ce au apărut ca un alt program popular sau binecunoscut, utilizatorii nebănuiți care descarcă malware pot plăti facturi exorbitante, deoarece infractorii cibernetici se abonează la multe abonamente scumpe la alte servicii.

În aprilie, o altă problemă de securitate legată de aplicații a apărut când firma de securitate cibernetică financiară ThreatFabric a anunțat într-o postare pe blog că a descoperit o nouă versiune a unui malware vizat de Android cunoscut sub numele de „Octo”. Software-ul infam permite fraudătorilor să preia controlul complet asupra oricăror dispozitive pe care le instalați, permițându-le să comită furtul de identitate sau să fure alte informații sensibile de pe dispozitiv. Și în martie, Google a anunțat că a interzis zeci de aplicații de pe Google Play Market după ce o investigație privată a descoperit că una dintre companiile implicate în dezvoltarea lor a proiectat aceste aplicații pentru a colecta și transfera în secret date despre utilizatorii care le-au descărcat. The Wall Street Journal menționat. Dar acum, experții au descoperit o altă amenințare hardware potențial serioasă.

Un bărbat care folosește un telefon Android în timp ce stă la laptop
lupta stocurilor

Pe 14 iunie, compania de antivirus Dr. Web că a descoperit o aplicație populară în Magazinul Google Play care conține programe malware potențial periculoase, soarele rapoarte. Programul, cunoscut sub numele de PIP Pic Camera Photo Editor, a fost descărcat de peste un milion de utilizatori Android înainte ca Google să descopere amenințarea și să blocheze accesul la program la începutul acestei săptămâni. Cu toate acestea, compania cibernetică avertizează că cei care au încă software-ul instalat pe dispozitivele lor sunt în continuare expuși riscului de furt de identitate din software-ul nefast.

Înrudit: Pentru mai multe informații actualizate, înscrieți-vă pentru buletinul nostru informativ zilnic.

Tânără albă care se uită la telefon și își acoperă gura în stare de șoc în timp ce stă pe un acoperiș afară
iStock

Potrivit Dr. Utilizatorii de web și Android care descarcă neintenționat aplicația crezând că o pot folosi pentru a îmbunătăți fotografiile instalează de fapt programe malware care le fură acreditările de conectare la Facebook, inclusiv numele de utilizator și parola. Infractorii cibernetici folosesc apoi informațiile pentru a comite fraude de identitate online, pentru a obține acces la alte conturi și pentru a trimite mesaje de fraudă persoanelor de contact ale victimei. soarele rapoarte.

Dar, deși aplicația Camera Editor a fost poate cel mai faimos program în stil troian descoperit de compania de antivirus, nu a fost singurul. Investigațiile au mai constatat că peste jumătate de milion de utilizatori au descărcat programele Wild & Exotic Animal Wallpaper și ZodiHoroscope, care afișează reclame care consumă bateria și, respectiv, fură acreditările Facebook de la victime, relatează SecNews pe site-ul IT. Cincizeci de mii de utilizatori au descărcat, de asemenea, PIP Camera 2022, care funcționează și ca un program pentru a deturna conturile Facebook. Și 10.000 de utilizatori de Android au instalat adware deghizat în Magnifier Lanterna.

Persoane în vârstă care folosesc un telefon mobil
BlurryMe / Shutterstock

Deși de atunci Google a eliminat unele aplicații afectate de pe Play Market și a blocat alte descărcări, oricine a instalat software pe dispozitivele lor ar putea fi în pericol, experții de la Dr. Web. Ei sfătuiesc să ștergeți programul imediat și să rulați o scanare antivirus a oricărui telefon pentru a vă asigura că malware-ul este complet eliminat. De asemenea, utilizatorii ar trebui să-și securizeze conturile Facebook schimbându-și parolele imediat.

Experții avertizează că, deși cea mai bună modalitate de a evita descărcarea accidentală a malware-ului este să rămâneți pe piețele oficiale de aplicații, cum ar fi App Store și Play Store, unele amenințări pot scăpa de lacune. Raportând rezultatele investigației luna trecută, Kaspersky a recomandat să citiți întotdeauna recenziile utilizatorilor despre software înainte de a le descărca. Ei sugerează, de asemenea, să fiți atenți la permisiunile pe care le acordați aplicațiilor noi, avertizând să „permiteți accesul la notificări numai pentru aplicațiile de care au nevoie pentru a-și îndeplini scopurile, de exemplu, pentru a muta notificările în dispozitivele portabile.” Aplicații pentru ceva precum imagini de fundal tematice sau editarea fotografiilor nu este necesară pentru a vă accesa notificările.

Citiți mai departe: Experții în securitate tocmai au emis acest avertisment urgent pentru toți utilizatorii Gmail.

Leave a Comment