Security Experts Warn All Gmail and Facebook Users to Do This Now

Conectarea la contul tău de socializare preferat este ceva ce mulți dintre noi fac zilnic, indiferent dacă postăm fotografii sau doar navigăm. Pe de altă parte, e-mailul este o necesitate, chiar și cu lucruri simple precum chitanțele din magazin fiind digitalizate. Dar ceea ce mulți dintre noi nu înțelegem pe deplin – sau poate pur și simplu aleg să ignorăm – este modul în care informațiile și datele noastre personale sunt urmărite atunci când folosim aceste platforme online. Acum, experții în securitate au emis un nou avertisment despre exact asta, sfătuind utilizatorii să ia măsuri imediat. Citiți mai departe pentru a afla ce ar trebui să faceți atât pentru conturile dvs. Gmail, cât și pentru cele de Facebook, pentru a vă păstra informațiile protejate.

Citiți mai departe: Google tocmai a emis un alt avertisment urgent pentru toți utilizatorii de Android.

Thapana_Studio / Shutterstock

Când auziți expresia „colectare de date”, nu sună înfricoșător la început. Cei mai mulți dintre noi folosesc internetul suficient de mult pentru a înțelege că unele dintre informațiile noastre vor ajunge în cele din urmă în lumea digitală și, dacă utilizați rețelele sociale, puteți împărtăși de bunăvoie detalii personale despre viața voastră.

Site-urile utilizează tehnologii de urmărire, cum ar fi un cookie sau un pixel de urmărire pentru a face acest lucru, potrivit Daniel Marcuson, expertul în confidențialitate și securitate digitală la NordVPN. „Aceste tehnologii de urmărire pot fi deținute de companii de publicitate și marketing, agenții guvernamentale sau alte autorități de monitorizare. De obicei, proprietarul unor astfel de site-uri este de acord să vândă datele dvs. companiilor de publicitate în schimbul oricărui serviciu pe care compania de publicitate îl oferă”.

Acest lucru devine și mai complicat atunci când site-uri precum Facebook și Google creează profiluri cu comportamentul și identitatea dvs. online. „Acest lucru poate include orice, de la numele, vârsta, adresa și sexul dumneavoastră până la obiceiuri de cumpărături, înclinații politice și locații fizice stocate în baze de date uriașe în scopuri de publicitate sau de securitate națională”, a spus Marcuson.

Datele clienților sunt o marfă fierbinte, iar datele dvs. pot fi utilizate în moduri pe care nu le-ați dat seama. Pentru a evita ca companiile să profite de informațiile dvs., există pași pe care îi puteți lua.

Conectați-vă la aplicație sau site-ul web de pe smartphone
Tero Visalainen/Shutterstock

Te-ai întrebat vreodată de ce cauți un nou dulap și primești brusc reclame de la diferiți producători de mobilă? Totul este despre partajarea datelor, potrivit Kim Commando, gazda Kim Komando Show, o emisiune radio care discută despre tehnologie, date și stilul de viață digital. Pentru a controla acest lucru, Komando recomandă efectuarea unei verificări de confidențialitate pentru a identifica conturi suplimentare pe care este posibil să le fi înregistrat cu contul tău Facebook sau Google/Gmail.

in avantaj SUA AZICommando avertizează împotriva folosirii conturilor pentru a vă conecta la diferite site-uri web. Poate părea mai ușor să utilizați conturile existente pentru a accesa conținut nou, mai degrabă decât să configurați un cont și o parolă separate pe același site. Dar atunci când faci asta, este posibil ca informațiile despre ceea ce faci sau citești pe site să fie partajate cu Facebook și Google, care ar putea întoarce favoarea și ar putea redistribui datele.

Din fericire, există modalități de a împiedica atât Facebook, cât și Google să vă urmărească datele în acest fel. Pentru fiecare site, va trebui să verificați anumite funcții de securitate – care nu va dura mult, dar ar putea dezvălui câteva detalii surprinzătoare.

Înrudit: Pentru mai multe informații actualizate, înscrieți-vă pentru buletinul nostru informativ zilnic.

aplicații google pe ecranul telefonului
AP_FOOTAGE / shutterstock

Gmail este ușor și convenabil de utilizat, iar atunci când utilizați browserul Google Chrome, devine mai ușor să integrați funcții și aplicații. Această comoditate vine și cu unele provocări, deoarece platforma vă permite să vă înscrieți pentru alte conturi cu contul dvs. Google all-in-one.

Pentru a verifica ce servicii pot fi conectate, conectați-vă la contul dvs. Google, atingeți Securitate în partea stângă și derulați în jos la Conturi conectate. Aceasta va dezvălui toate conturile pentru care v-ați înscris anterior cu Google. Pur și simplu faceți clic pe Deconectare pentru a elimina accesul. Dacă primești opoziție și nu poți deconecta, asta este și prin proiect. Va trebui să vizitați direct site-ul web al unei terțe părți și să căutați instrucțiuni pentru a deconecta conturile conectate.

De asemenea, puteți explora în continuare pagina Google Security și puteți identifica ce aplicații au acces terță parte la diferite aspecte ale contului dvs. Google, a spus Commando.

logo facebook cu blocare
Bourdon Elijah/Shutterstock

Contul dvs. de Facebook este o pagină personală, dar asta nu înseamnă că aplicația ar trebui să partajeze detalii companiilor și companiilor. mie maestru al artei, fondator al CircleIt.com și a două platforme majore de date, Facebook are o istorie în vânzarea datelor utilizatorilor agenților de publicitate. În 2021, compania și-a schimbat numele în Meta și, odată cu noile inițiative de realitate virtuală, ar putea fi ridicate mai multe probleme de confidențialitate în viitor.

„În esență, dacă folosești Facebook, Instagram sau Whatsapp – ești o marfă pentru Meta”, a avertizat Sheikh.

Pentru a controla datele pe care le permiteți Facebook să acceseze, este nevoie de 30 de secunde pentru a vă conecta la Facebook pe computer și a verifica conturile conectate. De acolo, faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus, apoi pe Setări și confidențialitate, apoi selectați Setări. Apoi puteți face clic pe Aplicații și site-uri web din partea stângă.

Puteți face acest lucru și de pe dispozitivul iPhone sau Android, unde veți atinge meniul cu trei linii, apoi Setări și confidențialitate, apoi Setări. Pe un iPhone, veți derula în jos la Permisiuni, apoi atingeți Aplicații și site-uri web. Dacă sunteți un utilizator Android, veți derula în jos la Securitate, apoi Aplicații și site-uri web și apoi Conectați-vă cu Facebook.

Indiferent de metoda pe care o alegeți sau de ce dispozitiv aveți, Facebook face relativ ușor să alegeți și să alegeți aplicațiile de la care doriți să vă deconectați.

Citiți mai departe: Dacă primiți acest mesaj de la Google, ștergeți-l, avertizează experții.

Leave a Comment